Udruženje RVI i paraplegičara USK: Apsolutna podrška radu Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić

krajina.ba
Ovih dana bilo je puno priče o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić i njenom daljem radu.

Neki su bili za zaduženje, neki nisu, ali jedno je sigurno, nakon svih istraživanja stručnjaka, jedini način da bolnica izađe iz krize, vrati dužnicima dugove i ne bude blokirana u narednih nekoliko dana je kreditno zaduženje i zato su nam se ovom prilikom obratili iz Udruženja ratnih vojnih invalida i paraplegičara, a njihovo pismo vam prenosimo u cijelosti:

Poštovani skupštinski poslanici, obraćam vam se ovom prilikom ispred Udruženja ratnih vojnih invalida i paraplegičara Unsko-sanskog kantona kako bi bi vam ukazali na problem koji ćemo imati, kako mi, tako i ostali građani našeg kantona, ako se uskoro ne usvoji kreditno zaduženje koje će biti na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine USK.

Mi, kao Udruženje, smo veoma dobro upoznati sa trenutnim stanjem Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić jer je zbog naših potreba posjećujemo skoro svakodnevno. Znamo da imamo mnogo problema u cijelom kantonu, da smo u velikim minusima, ali isto tako znamo da bez jedne ovakve ustanove koja je zadužena za skoro 300 000 građana našeg kantona, jednostavno ne možemo funkcionisati.

Znamo i za sva vaša prepucavanja između i unutar stranaka iz kojih dolazite, ali ovaj put vas molimo da to ostavite po strani i da mislite malo na nas ratne vojne invalide i paraplegičare, ali i na ostale građane ovog kantona kojima je upravo u ovoj ustanovi život spašen u toku rata. Nismo to zaslužili mi kao građani ovog kantona, a boga mi ni doktori i ostalo osoblje bolnice koji rade u ionako teškim uslovima.

Upravo danas sam, kao Predsjednik Udruženja RVI i paraplegičara USK posjetio svoja dva člana koji se trenutno liječe u kantonalnoj bolnici i koji su izrazili svoje zadovoljstvo mojom posjetom, ali su ovom prilikom pohvalili i medicinsko osoblje i doktore koji se jako dobro brinu o njima i njihovom zdravlju.

Predsjednik udruženja Alaga Pašić u posjeti svojim članovima koij se nalaze na liječenju u KB Dr. Irfan Ljubijankić

Vjerujte mi da naši sugrađani nemaju novca da se liječe u privatnim zdravstvenim ustanovama ili inostranstvu i zato vas ovom prilikom još jednom molimo da ostavite politiku po strani, da zaboravite na stranačke naredbe jer se prepucavate preko nečeg od čega zavise životi naših sugrađana i to vam nećemo i ne smijemo dozvoliti. Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić nas drži živima i zdravima i ako je jedino rješenje upravo to kreditno zaduženje kako bi se vratili dugovi i nabavile potrebne stvari za bolnicu, onda to morate učiniti za dobrobit vas u skupštinskim klupama, nas u kolicima, ali i svih ostalih građana našeg kantona.

Mislimo da ste plaćeni veoma dobro za sve odluke koje donosite na sjednicama Skupštine USK i zato od vas očekujemo povoljno rješenje velikog problema koji će sutra stojati ispred vas.

Ovom prilikom apelujemo na sve građane  našeg kantona da se solidarišu sa svima onima koji se liječe u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić, da podjele ovu vijest na svoje Facebook profile kako bi javnost bila upoznata sa svim onim što će se sutra dešavati na sjednici Skupštine USK,a sve to u nadi povoljnog rješenja.

Meni je kao predsjedniku žao što moramo na ovaj način pisati i brinuti se o radu ove zdravstvene ustanove, ali mi smo jednostavno primorani to uraditi, jer kao što sam ranije napisao, mi druge bolnice nemamo i vjerujte mi da ćemo se boriti za nju do kraja.

Ako smo se uspjeli izboriti u ratnim vremenima za KB Dr. Irfan Ljubijankić, budite sigurni da ćemo to uspjeti i ovaj put i da nećemo dozvoliti blokadu ustanove koja nam je mnogo puta dosada spasila život.

Predsjednik RVI i paraplegičara USK Alaga Pašić0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...