Nastavlja se poslovna drama poduzetnice iz Bihaća Aide Alagić, koja već godinama vodi sporove s Ministarstvom zdravstva USK-a. Jučer je u lokalnim medijima plasirana informacija o hapšenju Aide Alagić, ali nedugo zatim, ista se, objavom na Facebooku obratila javnosti gdje je demantovala netačne navode.

Jučer je vlasnica apoteka “Europharm” Aida Alagić, izašla u javnost službenim saopćenjem gdje tvrdi da, citiramo:

“Rošićev ministar zdravstva u Vladi USK-a Dženis Šabulić je 05. 10. mojim apotekama u Cazinu ukinuo Rješenje za rad. Apoteke nastavljaju sa radom, slijedi upravni postupak, tužbe, ali i krivična prijava protiv Šabulića.”

Svoje video saopštenje za javnost USK, nazvala je “Staljin iz najboljih dana ili hropac ranjene zvijeri”, a u saopštenju navodi:

“05. 10. 2016. godine, aktuelni Rošićev ministar u Vladi USK, ministar zdravstva Dženis Šabulić, izdao je Rješenje kojim se ukida Rješenje za rad mojih apoteka u Cazinu. Tokom zadnjih 20 dana u apoteku je, 4 puta, po isključivom pisanom nalogu Dženisa Šabulića, došla inspekcija. Rađena su četiri Zapisnika. Svi zapisnici su bili uredni, pokazali su i dokazali da apoteka ispunjava sve uvjete za rad. I pored urednih zapisnika koji su rađeni 09. 09., 19. 09., 29. 09. i 30. 09., kao i nekoliko dopuna Zapisnika, te čitavog niza akata koje smo dostavili, kako Inspektoratu, tako i Ministarstvu, ipak su pravnice iz Ministarstva zdravstva i to, A. Felić i A. Blažević imale dovoljno hrabrosti da sačine akt, a s druge strane Dženis Šabulić da potpiše takav akt, kojim se ukida Rješenje za rad mojih apoteka. Naravno, ovo Rješenje nije konačno, moje apoteke rade…”.

/cazin.net