Nas petorica smo sjedili na pitonu, a on se i dalje mogao kretati, podignuti od zemlje, kaže Mike Elfenbein, amaterski lovac na pitone.

Skupina lovaca na pitone uhvatila je pitona dugog više od pet metara i teškog skoro devedeset kilograma i tako se upisala u povijest. Ulovljeni piton drugi je po veličini ikad ulovljen na Floridi.

Džinovska zmija oborila rekord

“Glava mu je bila veličine lopte”, rekao je Mike Elfenbein komentirajući gotovo nadrealni ulov koji su imali prošlog vikenda u Nacionalnom rezervatu “Big Cypress” u Južnoj Floridi.

Elfenbein je s tim sreo još trojici muškaraca koji su tražili burmanske pitome, inače invazivnu zmiju iz jugoistične Azije koja sada hara po južnim dijelovima SAD-a.

“Naišli smo na čudovišnu, džinovsku zmiju na putu u isto vrijeme”, rekao je Elfenbein koji inače nije profesionalni lovac na pitome.

Petorica sjedila na zmiji, onda i dalje mogla dignuti tijelo i kretati se

Zmija je, dodao je, u početku izgledala toliko velika da su pomislili da je aligator, no bila je potrebna snaga petorice da se gmaz stavi pod kontrolu.

“Držao sam je za glavu, a sin ju je uhvatio za rep. Trojica muškaraca su je ‘lovila’ po sredini. Nas petorica smo doslovno sjedili na nju i ona je i dalje mogla podignuti tijelo sa zemlje i kretati se. Bilo je ludo, totalno ludo”, rekao je Elfenbein.

U ljeto ove godine uhvaćen je najduži burmanski pitom u nacionalnom rezervaru na Flordinu. Bila je to ženka, duga pet metara i osamdeset centimetara i teška 57 kilograma.

(24sata.hr)