Da živimo u zemlji i gradu apsurda, nažalost svjedočimo svaki dan. Tako su jučer na e-mail redakcije portala USN.ba pristigle fotografije iz Žegarske aleje u Bihaću gdje je nekolicina stabala “sravnjena sa zemljom”. Fotografije smo objavili u članku “Gola sječa u Žegarskoj aleji” i izazvali buru reakcija građana Bihaća.

Podsjećamo da su prije tri godine, tadašnji premijer USK Hamdija Lipovača i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, potpisali ugovor o kupovini zemljišta za izgradnju nove zgrade Kantonalnog suda u Bihaću.

Radi se o prostoru od 2.900 kvadratnih metara na lokalitetu Borića, čija je vrijednost preko 699.000 KM. Inače, Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) za projekat izgradnje nove zgrade Kantonalnog suda preko IPA fondova osiguralo je 1,8 miliona eura.

Premijer Lipovača naglasio je da je najvažnije da se zgrada Suda što prije izgradi, te da u tome zbog interesa građana, trebaju svi učestvovati, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

Međutim, nakon što je portal USN.ba jučer objavio članak “Gola sječa u Žegarskoj aleji” postavlja se pitanje da li je i u kakvom interesu građana da se u prelijepoj šumi poznatijoj kao Borići izgradi Kantonalni sud? Portal USN.ba prenosi neke od komentara građana na članak “Gola sječa u Žegarskoj aleji“.

suma

/usn