Za sutra je zakazana redovna sjednica Skupštine USK na kojoj će biti rasprave o nekoliko bitnih materijala, a između ostalog i dugo najavljivani Rebalans Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2017. godinu.

Iako nekako tiho, za razliku od bure koja puše u Krajini kada je riječ o politici, uoči sjednice na kojoj će se raspravljati o pola milijarde KM, prvi se oglasio poslanik Jusić Nisvet.

Poslanik Jusić je bio u žiži javnosti u proteklom periodu kada je bilo riječi o podršci Vladi USK, ali i o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice. Iako rijetkost u političkoj Krajini, Jusić je zadržao princip i odluku koje se drži i koju je javno iznio prije više od godinu dana.

O političkim principima, portal USN.ba je najavio da će pisati i u narednom periodu, a svojevrsni serijal je započet prije nekoliko dana kada je objavljen prilog o političkim principima u Gradu Bihaću.

No, vratimo se na sjednicu Skupštine USK, sjednicu na kojoj će se raspravljati o pola milijarde konvertibilnih maraka. Možda potpuno nesvjesni, ali ovo je “najskuplja” sjednica Skupštine od postojanja Unsko-sanskog kantona. Naime, na sjednici će se raspravljati o već pomenutom Rebalansu Budžeta koji iznosi preko 200 mil. KM, o Nacrtu Budžeta za 2018. godinu koji također iznosi preko 200 mil. KM, te o finansijskom planu ZZO za 2018. godinu koji iznosi preko 100 mil. KM. U zbiru, preko 500 mil KM ili pola milijarde konvertibilnih maraka.

Već spomenuti zastupnik Jusić, sinoć se oglasio na društvenim mrežama i obavijestio javnost da je podnio određene amandmane na Rebalans Budžeta, a uglavnom se tiču boračke populacije, prenosimo komentar zastupnika Jusića u cjelosti:

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.