Kako doznajemo ove godine bi moglo biti upitno održavanje konjičkih trka “13. Memorijal Alija Izetbegović” .Naime, organizacija ovih trka koje se već godinama održavaju na hipodromu Bakšaiške barei koje su stekle određenu popularnost i simpatije na prostorima cijele regije , ove godine dolazi pred zid kojeg neće biti lako preći. S obzirom da organizator ima podršku određenogbroja sponzora i donatora ( “Meggle”d.o.o. Bihać, Predsjedništvo BiH, Grad Bihać…) pripreme i razgovori oko organizacije već neko vrijeme teku .

Međutim obećana finacijska podrška od strane Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlade F BiH za Memorijal predhodne 2015­te godine , do danas nije ispoštovana a kako se čini da će izostati i ove godine , što dovodi do činjenice da će biti nemoguće organizirati Memorijal.

Isto tako ponuđena sponzorska sredstva od strane BH Telecoma ove godine su prepolovljena u odnosu na predhodnu godinu, što dodatno otežava stvari. Čini se da Memorijal Alija Izetbegović , koji je bio idejni tvorac jedinstvene i nezavisne Bosne i Hercegovine, nekim pojedinacima služi prvenstveno za naslikavnje sa zvaničnicima  naše zemlje i grada, a ne ustvari za ono što je njegov krajnji cilj.

/usk24.ba