Novi mural u Bihaću iniciran je projektom Sharing is Caring, talijanske nevladine organizacije IPSIA BiH. Riječ je o inspirativnom projektu koji je okupljao, istraživao, upoznavao i poticao na druženje mlade iz Bihaća i korisnike kampova Lipa i Borići. Autor murala uz igralište kod i na zidovima Medicinske škole Bihać je Adnan Dupanović. Oslikavanjem fasade na školi uz igralište želi se naglasiti važnost educiranja, igranja, druženja, istraživanja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja. Nadamo se da će još jedna umjetnička izvedba u javnom prostoru našeg grada podsjećati na mladost, razumijevanje i suživot. Bihać svakako zamišljamo, živimo i kreiramo kao grad murala, radosti, poštovanja, podrške i razumijevanja.

IPSIA BiH se ovim putem zahvaljuje svima koji su prepoznali važnost cjelokupnog projekta, te ponudili potpunu podršku. Cilj projekta #SharingIsCaring jeste dijeljenje lijepih trenutaka, stvaranje zajedničkih uspomena, ali i poticanje razumijevanja, razgovora o ljudskim pravima, upoznavanja sa izazovima sa kojima se ljudi u pokretu suočavaju, ukazivanje na drugačije mogućnosti, poboljšavanje komunikaciju i razvijanje timskog duha.

*Aktivnosti su podržane u okviru projekta “Individualne mjere za jačanje kapaciteta za upravljanje migracijskim tokovima u Bosni i Hercegovini” koji financira Evropska unija, a implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).”