Vanredna sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite

vladausk.ba

Premijer USK Husein Rošić, u svojstvu komandanta Kantonalnog štaba Civilne zaštite, sazvao je danas u Bihaću, vanrednu sjednicu štaba kako bi se utvrdilo stanje na području Unsko- sanskog kantona nakon vremenskih nepogoda.

Stanje je danas je nešto bolje, ali usljed jakog vjetra koji je puhao prethodna dva dana na velikom broju objekata pričinjena je materijalna šteta u gradovima Bihać i Cazin, te općinama: Bosanska Krupa, Velika Kladuša i Sanski Most dok općine: Bužim, Bosanski Petrovac i Ključ nisu prijavile štetu, informisao je Muharem Kartal, direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite USK.

Stanje prirodne nesreće proglasila je za sad jedino općina Bosanska Krupa, te je mr.Rošić zadužio Kantonalnu upravu CZ da, po hitnom postupku, kontaktira nadležne u općinama kako bi dostavili zahtjeve za interventnu pomoć da bi sredstva u iznosu od 20 000 KM mogla biti odmah prebačena za hitne intervencije, dok ne bude završena procjena šteta po prijavama.

Premijer Rošić, jutros je sazvao i vanrednu sjednicu Vlade Kantona kako bi hitno donijeli odluke o dodjeli sredstava za sanaciju 17 školskih objekata na području USK koje su pretrpjeli materijalnu štetu.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...