Virovitičko podravska županija i USK 10 godina razvijaju saradnju

Nakon otvaranja sajma EKOBIS u Bihaću su premijer USK Husein Rošić i Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održali sastanak sa sastanak sa predstavnicima Virovitičko-podravske županije, na čelu sa Igorom Androvićem, županom te državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske Tugomirom Majdanom.

Virovitičko podravska županija ove godine je regija partner na sajmu EKOBIS, a saradnja Unsko-sanskog kantona i ove hrvatske županije traje već deset godina.

Župan Andrović prezentirao je potencijale Virovitičko-podravske županije, koja se osim na poljoprivrednoj i prerađivačkoj industriji u posljednjim godinama, istakla i kao vodeća županija po povlačenju sredstava iz evropskih fondova, zahvaljući izuzetno uspješnoj razvojnoj agenciji. Virovitičko podravska županija spremna je, kazao je župan, podijeliti pozitivna iskustva i pomoći Unsko-sanskom kantonu da, u dodirnim tačkama, razvija sisteme dobre prakse koji će pomoći razvoj.

Premijer Rošić zanimao se i za strategiju projekta Slavonija kojem je cilj da poveća standard i smanji intenzitet iseljavanja ljudi.

Federalni ministar Šemsudin Dedić i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske Tugomir Majdan razgovorali su o mjerama poljoprivredne politike i sistemu državne potpore u poljoprivrednom sektoru.