Premijer Rošić ne želi na godišnji odmor, jer kako saznajemo, Rošić je danas u Vladi USK poderao svoje Rješenje o godišnjem odmoru jer, kako kaže, ima posla.

Kako naš portal saznaje, premijer Unsko – sanskog kantona Husein Rošić je danas na stolu imao Rješenje o godišnjem odmoru, koje mu je pripremila Služba Vlade Unsko – sanskog kantona. Radi se o tome da premijer Rošić nije nikako koristio godišnji odmor u 2016. godini, tako da je Rješenje o godišnjem odmoru dobio automatizmom s tim da prvi dio godišnjeg odmora, pozivajući se na Odluku o kriterijima za određivanje dužine godišnjeg odmora i plaćenog odustva državnih službenika, namještenika i zaposlenika u organima državne službe, mora koristi u godini za koju je određen, a drugi dio najkasnije do tridesetog juna naredne godine.

S obzirom da se bliži kraj godine, prilika za godišnji odmor mu izmiče, ali i za regres. Ko ne koristi godišnji nema pravo na regres.

Imamo situaciju u Unsko sanskom kantonu da jedni političari smanjuju platu, drugi ne žele na godišnji odmor, šta li je sljedeće ? Da li će to Krajina zadati nove standarde ponašanja političara?