Ovogodišnji EKOBIS bio je posvećen mladima i problemu odlaska mladih iz naše zemlje, pa je i nosio simboličan naziv O(P)STANAK!

Pored klasičnog, sajamskog dijela, koji ima izložbeno – prodajni karakter, Ekobis je obilovao i brojnim stručnim skupovima i poslovnim susretima privrednika. Iako je sajam doživio značajne izmjene direktor ovogodišnjeg EKOBIS-a Nihad Šušnjar, zadovoljan je njegovim učikom.

– O konkretnim rezultatima sajma još je rano govoriti, a za nas je najbitnije da je sajam opstao, istakao je Šušnjar.

Sve promjene koje su se desile u organizaciji sajma urađene su sa ciljem smanjenja troškova organizacije, odnosno u cilju opstanka ove već tradicionalne sajamske manifestacije.

Većina izlagača zadovoljni su nastupom na sajmu, ugovorenim poslovima, kao i prodajom svojih proizvoda.

Sručni dio sajma bio je posvećen Međunarodnoj konferenciji o regionalnoj saradnji, tokom koje se razgovaralo o stvaranju uslova za zapošljavanje i ostanak mladih, na kojoj su učešće uzeli privrednici iz BiH i Hrvatske.

Četvorodnevna sajamska manifestacija bila je prilika da posjetioci vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, turizma i ekologije. Ovogodišnji sajam kao i prethodnih godina održan je uz podršku Unsko – sanskog kantona i Grada Bihaća.