U sportskoj dvorani u Cazinu se jučer održala završnica malonogometnog turnira “Cazinska zima 2022”. Najinteresatnije dvije skupine turnira su bile kategorije veterana i seniora.

Kategorija Veterani 38+

U ovoj kategoriji takmičenja je od samog početka turnira atmosfera bila užarena. Iz utakmice u utakmicu je najviše potencijala pokazala ekipa “Vinarija Zadro” koja je to potvrdila sa posljednje dvije najzanimljivije utakmice, a to su polifinale sa “MNK Bihać 1260” gdje je za vodstvo od 2:1 zabio Vahid Ćoralić i odveo svoju ekipu u finale turnira.

“Vinarija Zadro” je u finalnoj utakmici savladala ekipu “BP Misal Konjodor” sa rezultatom 4:2 i samim ti ovjerila šampionsko prvo mjesto turnira u skupini “Veterani 38+”.

Za najboljeg golamana proglašen je Jasmin Zećirević, najbolji strijelac Jasmin Čataković, dok je za najboljeg igrača proglašen Admir Mirvić.

Kategorija Seniori

U ovoj skupini turnira “Konjodor” je osvojio prvo mjesto. U polifinalnom senzacionalnom meču igrali sa Nargila bar AL Hayat koje su dobili sa čak 6:2, a u finalu ih je dočekala respektabilna ekipa iz Bihaća “MNK Brekovica” koja je također poražena sa rezultatom 3:2.