U praznične dane u Krajini, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, naši sugrađani se vraćaju iz inozemstva u svoju državu svojim kućama, ali isto tako i svojim najbližima gdje se ustvari najbolje osjećaju i najbolje odmore. To su dani kada se veseli, obilazi porodica i prijatelji, organizaraju se razni susreti ili, kako to neki znaju reći, pune se baterije za nove radne i životne pobjede.

Tako je jučer u Cazinu organiziran sportski susret prijatelja jednom nogometnom utakmicom na kojoj su se susreli naši ljudi, koji su svojim duhom i životom još uvijek ovdje, iako žive i rade izvan naše jedine Bosne i Hercegovine.

Radi se o veterenima, koji su imali namjeru da se odigra nogometna utakmica između ekipa Vinarija Zadro (domaćina) i gostiju koji bi nosili naziv “Dijaspora BiH”, ali s obzirom da su iz organizacije smatrali da su prvi i drugi domaćini osigurali su žute i plave majice sa nazivom “Svi smo mi BiH – Lana Pudar” u znak podrške našoj šampionki, ambasadorici, prvakinji i neponovljivoj Lani Pudar.