U Gornjem Kamengradu, mestu nadomak Sanskog Mosta, rođena je i živela je Šejla Zonić, pobednica ovogodišnje sezone „Zvezda Granda“.

Ekipa Grand portala posetila je Gornji Kamengrad, grad u Bosni i Hercegovini iz kojeg je ponikla Šejla i saznala detalje iz njenog života koje do sad sigurno niste znali.

Kako izgleda njena kuća u kojoj je živela do srednje škole i kakvo detinjstvo je imala, ali i kako je planula ljubav između nje i njenog supruga Armina, Šejla je otkrila u ovom intervjuu.

– Stigli ste u Sanski Most, tačnije Gornji Kamengrad, u dom mojih roditelja u kom sam provela svoje detinjstvo do 14. godine. Možete da vidite kako je meni ovde bilo lepo, okolo je zelenilo, priroda, a tu je i pogled na budućnost. Sve mi je tu na dohvat ruke- istakla je Šejla na početku razgovora za Grand, a zatim ponosno pokazala svoje raskošno dvorište.

FOTO: Printscreen GrandTV

Prelep vrt sa cvećem, posebno sa crvenim ružama delo je njene majke koje održava domaćinstvo, a tu je i voćnjak za koji je zadužen Šejlin otac.

Upravo rajska bašta u njenom dvorištu predstavlja njenu oazu mira i beg iz svakodnevnog brzog života.

Ovde se čovek najlepše odmori. Tišina je, mirno je, nema nekih obaveza, samo rad u prirodi, u bašti, to je nešto što čoveka opusti. Desetak minuta peške odavde je kupalište gde sam naučila da plivam. I sad kad dođem ovde obavezno odem da prošetam sa Arminom, a i porodično znamo da prošetamo. Posle vas vodim i tamo– rekla je pobednica „Zvezda Granda“.

FOTO: Printscreen GrandTV

Naučena od malena da zajedno sa starijim sestrama pomaže roditeljima, Šejla danas retko to radi. Ne zato što neće, već zbog svakodnevnih obaveza retko i dolazi u porodični dom.

-Ja samo smetam (smeh) i zapričavam one koji rade. Eventualno donesem nešto da se osveže, ali kao mala jesam radila. Zajedno sa sestrama sam brala kruške, šljive, jabuke, radilo se. Sad kad sam dođem, roditelji su već sve odradili, tako da ja sad samo berem plodove-rekla je Šejla i dodala da su joj dragoceni trenuci kada dođe u rodno mesto.

Posbeno zadovoljstvo joj pričinjava što može da ubere paradajz iz svoje bašte.

–Najviše volim domaći paradajz i jedva čekam da ga uberem. Otac i ja znamo da jedemo samo hleb i paradajz i to nam bude obrok- istakla je sa setom za Grand, tvrdeći da se jako uželela zajedničkih trenutaka sa roditeljima.

U njenom dvorištu centralno mesto zauzima velika trešnja stara nekoliko decenija, a na pitanje da li se pela na trešnju kao mala i da li bi sada to izazvalo haos na društvenim mrežama, Šejla je odgovorila:

-Verovatno bi, ali ja sam neko ko je uvek bilo plašljiv. Nikad nisam smela da se penjem Uvek sam se plašila da ću se povrediti. Nemam strah od visine, već od adrenalina, tako da ne bih se usudila. Možda sa stepenicama, merdavinama, ali ne bih se usudila. Oni neka beru, ja ću da jedem.

Kuća u kojoj je odrasla trenutno je u fazi renoviranja, ali to je nije omelo da za Grand otvori vrata i pokaže unutrašnjost doma koji krije mnogo ljubavi, odricanja i posvećenosti roditelja prema ćerkama.Sve tri naučene su da budu pre svega kulturne, obrazovane, vaspitane i da poštuju prave vrednosti.

-Uvek sam svoju decu učila da budu dobre, pametne, da vredno rade, da sve znaju- rekla je Šejlina majka, dok je pobednica tvrdila da njeni snovi nisu ni malo skromni.

-Možda ja jesam takva, ali moji snovi i ambicije nisu. Imam velike snove i ciljeve i evo, hvala Bogu sve to ostvarujem, ali svakako vrednosti koje su mi ukorenjene od detinjstva poštujem, ‘vredno radi za ono što želiš’- otkrila je za Grand.