Piše: Biscani.net

U sportskoj dvorani medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu održani su sportski susreti članova udruženja Ilmijje na nivou okružnog odbora Bihać. Događaj je otvorio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, a prisutnim takmičarima su se obratili i predsjednik Okružnog odbora udruženja Ilmijje Bihać Selmir-ef. Hurić, direktor medrese u Cazinu prof. Zuhdija Handanović te savjetnik gradonačelnika Cazina Jusuf Bajrektarević. Uvodno ašere proučio je hafiz Talha-ef. Tričić, dok je program moderirao sekretar Okružnog odbora Emsad-ef. Sadiković.

Muftija Kudić je čestitao udruženju Ilmijje na brizi za status imama i članova, naglasivši važnost sportskih aktivnosti za zdravlje i fizičku sposobnost. “Snažan vjernik je bolji i Allahu draži od slabog vjernika, iako ima dobra u obojici,” rekao je Kudić, citirajući Muhammeda, a.s.

Predsjednik Selmir-ef. Hurić izrazio je zahvalnost svima koji su podržali organizaciju događaja, naglasivši da će udruženje Ilmijje nastaviti pružati podršku svojim članovima. Direktor medrese, prof. Zuhdija Handanović, istakao je dugogodišnju saradnju medrese i Ilmijje te dobrodošlicu svim učesnicima.

Takmičarski dio održan je u tri kategorije: futsal, stolni tenis i šah. Najbolja futsal ekipa bila je iz Sanskog Mosta, drugo mjesto osvojila je ekipa Bosanske Krupe, a treće članovi Ilmijje iz Velike Kladuše. U stolnom tenisu najbolji je bio hafiz Abdullah Tričić iz Bihaća, drugi Imran-ef. Duranović iz Sanskog Mosta, a treći Senad-ef. Nahić iz Bihaća. U šahu je najbolji bio Muhamed-ef. Begić iz Bosanske Krupe, drugi Hasan-ef. Pašić iz Cazina, a treći Senahid-ef. Harčević iz Bosanske Krupe.

Ovi susreti imaju takmičarski karakter, a naredni, 24. sportski susreti na nivou Bosne i Hercegovine, održat će se od 23. do 27. juna 2024. godine u Tuzli, gdje se očekuje učešće preko 250 imama iz cijele Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i dijaspore.