Foto: Zlatan Bašagić

Piše: Biscani.net

Mještani Mjesne zajednice Harmani već godinama su suočeni s neuređenim stanjem parkinga P1 u ulici 5. Korpusa. Nakon dugogodišnjeg čekanja, inicijativa vijećnika i podrška građana napokon su pokrenule pitanje uređenja ovog prostora. Gradonačelnik Elvedin Sedić je odgovorio na upit portala “Biscani.net”, a njegov odgovor prenosimo u nastavku.

“Prihvatam inicijativu građana iz MZ Harmani i vijećnika Emira Mujadžića. Uređenje parkinga P1 je svakako jedan od prioriteta, ali nažalost, taj projekt nije uvršten u Program Zavoda za prostorno uređenje Bihać za 2024. godinu. Međutim, želim naglasiti da ćemo se ove godine prijaviti na javne pozive granta za kapitalne projekte sa viših nivoa vlasti kako bismo osigurali sredstva za realizaciju druge faze projekta. Slično smo postupili i prilikom realizacije prve faze, za koju smo osigurali 60.000 KM i izveli sve pripremne radove, uključujući projekt, drenažu, kanalizaciju i postavljanje ivičnjaka.

Također, razmotrit ćemo opciju da na sljedećem Rebalansu Budžeta osiguramo potrebna sredstva iz Budžeta Grada Bihaća te izvršimo izmjene Plana i programa Zavoda za prostorno uređenje. Na taj način bismo osigurali sve uslove za asfaltiranje parkinga P1 i završetak ovog projekta.

Jasno je da se taj problem tiče velikog broja stanara koji žive u tom naselju, sigurno ćemo se posvetiti njegovom rješavanju u što kraćem roku. Ako ne uspijemo ove, zasigurno ćemo to učiniti naredne godine. Zahvaljujem se svima na strpljenju i razumijevanju, i vjerujem da ćemo uskoro vidjeti konkretne rezultate.” – izjavio je za portal “Biscani.net” gradonačelnik Elvedin Sedić.

POVEZANE VIJESTI: