Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Newcastleu na stadionu St James’ Park od selekcije Engleske rezultatom 3:0, u u prijateljskoj utakmici u kojoj je na klupi našeg tima debitovao Sergej Barbarez.

Uprkos porazu protiv kombinovanog engleskog tima, donekle možemo biti zadovoljni prikazanim, izuzimajući slab finiš utakmice koji nas je koštao težeg poraza.

Mladi momci među kojima je bilo mnogo debitanata pružili su borbenu i disicplinovanu igru većim dijelom susreta, te pokazali da na njih možemo računati u budućnosti.

Gordi Albion je imao više od igre u prvom dijelu, ali teško su stvarali šanse. U 9. minuti Palmer je uposlio Watkinsa koji se sjajno izborio u duelu s Katićem te je uspio šutirati, ali je Vasilj na vrijeme skratio ugao i odlično intervenisao.

Sredinom prvog dijela nakon ubacivanja iz kornera stvorila se velika gužva pred našim golom. Na kraju je Konsa šutirao, ali je ponovo Vasilj odlično odbranio.

U nastavku smo gledali sličnu igru kao i u prvom poluvremenu. Englezi su imali posjed lopte, međutim teško su kreirali prilike.

Ipak, u 58. minuti dosuđen je penal za domaćina. Tahirović je povlačio Konsu za dres, a sudija Saggi je nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu tačku.

Palmer je šutirao i pogodio, iako je Vasilj pročitao ofanzivca Chelseaja, čak i dirao loptu, ali je ipak ona završila u mreži za 1:0.

U smom finišu je Engleska postigla još dva gola. Alexander-Arnold je u 85. minuti lijepo pogodio iz voleja, a Kane je u 89. minuti postavio konačnih 3:0.

Našu reprezentaciju već u nedjelju očekuje nova prijateljska utakmica kada ćemo u Empoliji gostovati selekciji Italije.

Rezultat i strijelci:

Engleska – BiH 3:0 (Palmer 58′, Alexander-Arnold 85′, Kane 89′)

Izvor: Klix.ba